Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η συμβολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων κατά τα στάδια ολοκλήρωσης της κατασκευής του εκτροφείου της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα

εκτροφείο ορεινής πέρδικας
Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το εκτροφείο της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαικά προσπάθειες εκτροφής της ορεινής πέρδικας και αυτή την στιγμή η εκτροφή βρίσκεται στο στάδιο της εκκόλαψης των πρώτων νεοσσών πέρδικας. Σκοπός του εκτροφείου είναι η διατήρηση και η βελτίωση του πληθυσμού της ορεινής πέρδικας όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ήδη, στο εκτροφείο έχουν μεταφερθεί με τη συνδρομή της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. είκοσι (20) γεννήτορες, γενετικά πιστοποιημένοι, οι οποίοι προέρχονται από το πρώτο εκτροφείο της ορεινής πέρδικας που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Καρπενήσι, όπως επίσης και 300 περίπου αυγά, που θα εκκολαφθούν στις ειδικές μηχανές το επόμενο διάστημα και μετά την παραμονή των νεοσσών στους κλωβούς προσαρμογής θα απελευθερωθούν στους βιοτόπους της πέρδικας, που θα υποδειχθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ε’ ΚΟΗ.   Η ορεινή πέρδικα αποτελεί ένα είδος το οποίο είναι βαθιά συνδεδεμένο με τη λαική μας παράδοση και την δημοτική μας γνώση και αυτή την παράδοση πρέπει όλοι μας να την διαφυλάξουμε.  
Εμείς, ως Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι μέσω της στήλης αυτής του blog την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Ε' ΚΟΗπείρου για το σπουδαίο αυτό έργο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας και για την άριστη συνεργασίας μας. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ Ιωάννη, τους Αντιδημάρχους καθώς και όλο το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τα στάδια ολοκλήρωσης του έργου. Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων, στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων και στα μέλη της Ομοσπονδιακής μας Θηροφυλακής για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους κατά τις εργασίες ολοκλήρωσης του εκτροφείου καθώς και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που επισκεπτόταν το εκτροφείο κατά τα στάδια της ολοκλήρωσης του έργου και προσέφερε ο καθένας την εθελοντική βοήθειά του. Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά κάποια άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι προσέφεραν την εθελοντική βοηθειά τους.. Αυτά τα άτομα, κυνηγοί και μή, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για όλους εμάς ώστε να εντατικοποιήσουμε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του εκτροφείου. Εμείς το μόνο που θα  τους υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα και θα αγωνιστούμε για να αφήσουμε πίσω κάτι για εσάς - 'για τις επόμενες γενιές'. 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι αν υπάρχει θέληση και  κυρίως μεράκι για αυτό που κάνεις όλα είναι δυνατά και πραγματοποιήσιμα. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό και θα στηρίζουμε έμπρακτα αυτή και κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους.  

Με εκτίμηση και να είστε όλοι καλά

Τσίρκας Γεώργιος
Πρόεδρος Δ.Σ. Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από τα στάδια ολοκλήρωσης των εργασιών του εκτροφείου. 

 Η συνεργασία και η ικανοποίηση των  μελών του Δ.Σ. Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων, της 'ΕΚΟΗπείρου, Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, νεαρών κυνηγών και μη είναι έκδηλη.
Σημείωση: Ευχαριστούμε τον συγχωριανούς μας κ. Ιωάννη και Νικόλαο Μπούτζα για την δωρεάν παραχώρηση του μηχανήματος που βλέπουμε στην φωτό για διάφορες εργασίες τελειοποίησης του εξωτερικού χώρου του εκτροφείου.




Από αριστερά ο Υπεύθυνος για θέματα Θηροφύλαξης Κ.Σ. Πραμάντων κ. Γιούλης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος Κ.Σ.  Πραμάντων κ. Τσίρκας Γεώργιος και ο Κοσμήτορας του Κ.Σ. Πραμάντων κ. Μπούτζας Ευάγγελος τονίζουν ότι το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της περιοχής φαίνεται από την θέση του εκτροφείου.
Σημείωση: κ Γιούλη τι γυρεύει η σκούπα στα χέρια σας; να την επιστρέψετε στον Κοσμήτορα. Είναι το κύριο εργαλείο για να εκτελέσει τα καθήκοντά του. 


Έκδηλη η ικανοποίηση στα πρόσωπα του Προέδρου Κ.Σ. Πραμάντων κ. Τσίρκα Γεωργίου και του Γεν. Γραμματέα της Ε' ΚΟΗπείρου κ. Μπρέχα Χαράλαμπου για την ομαλή πορεία των εργασιών. 


Οι κ. Μπούτζας Γεώργιος και Βούλγαρης Δημήτρης ποζάρουν όλο χαρά για την εθελοντική βοήθεια που προσέφεραν. Σημείωση: Για εσάς παιδιά θα παλαίψουμε και ελπίζουμε και εμείς με τον κουβά και όχι μόνο απλόχερα να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για την βελτίωση του θηραματικού πλούτου της περιοχής. 


Ένας από τους πυρήνες προσαρμογής της ορεινής πέρδικας




Ο σιδεράς  κ. Μπόγδος Χρήστος (αριστερά) και ο Γεν. Γραμματέας της Ε'ΚΟΗπείρου κ. Μπρέχας Χαράλαμπος (δεξιά) κατά τις εργασίες ολοκλήρωσης των εσωτερικών κλωβών. 



Τι γυρεύει ο Σαουδάραβας στα Πράμαντα; Αυτή ήταν απορία πολλών ντόπιων. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τον Θηραματολόγο της Ε'ΚΟΗπείρου κ. Παππά Ηλία.

Σημείωση: Καλή επιτυχία στην αναπαραγωγή να έχουμε φίλε Ηλία. Θα προτείναμε μέσω του blog μία στυλιστική - λειτουργική παρέμβαση. Την επόμενη φορά προτείνουμε  να φορέσεις περδικοπάνι για να μην τρομάζουν και τα πουλιά. 


Από αριστερά ο Γεν. Γραμματέας της Ε' ΚΟΗπείρου κ. Μπρέχας Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Παπαδόδημας Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Ε' ΚΟΗπείρου κ. Τσιλίκης Παναγιώτης στα εγκαίνια του εκτροφείου
Στο κέντρο περίπου της φωτό ο Ταμίας του Κ.Σ. Πραμάντων κ. Σεντελές Κων/νος και  δεξιά του με τα γυαλιά ηλίου ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Πραμάντων κ. Βούλγαρης Βασίλειος κατά την τελετή των εγκαινίων. 



Είχε και τα τυχερά της η όλη υπόθεση........
Σημείωση: O Κοσμήτορας φανερά ευχαριστημένος από την προσφορά των κατοίκων της περιοχής   δηλώνει ότι οι τηγανήτες ήθελαν λίγο ακόμη μέλι. Πάλι καλά που δεν είδε τα μελίσσια στην απέναντι πλαγιά. 

Ο Ταμίας του Κ.Σ. Πραμάντων κ. Σεντελές Κων/νος κατά την κατασκευή των εσωτερικών κλωβών. 


Ο Γεν Γραμματέας του Κ.Σ. Πραμάντων μετασαρκώνεται σε 'περδικόπουλο' για την κατασκευή και τον τελικό ποιοτικό έλεγχο των εσωτερικών κλωβών. 

Από αριστερά ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Κ.Σ. Πραμάντων κ. Γιαννηρίζος Γεώργιος, ο κ. Γιούλης Ευάγγελος (Υπεύθυνος Θηροφύλαξης Κ.Σ. Πραμάντων) και ο Γεν. Γραμματέας Κ.Σ. Πραμάντων κ. Βάνας Κων/νος κατά την μεταφορά εξοπλισμού για την τελετή των εγκαινίων. 

Το δείπνο που προσέφερε ο Κ.Σ. Πραμάντων στους επίσημους προσκεκλημένους την βραδιά πρίν από τα εγκαίνια του εκτροφείου.  

Ορεινή πέρδικα μέσα στον πυρήνα προσαρμογής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου