Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ 2013- 2015.   Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων ιδρύθηκε το 1976 και είναι αναγνωρισμένος ως συνεργαζόμενος με το ΥΠΕΚΑ και μέλος της ‘Ε ΚΟΗπείρου. Ο αριθμός των μελών του κυμαίνεται στα 150 περίπου μέλη καθότι η οικονομική κρίση συνετέλεσε στην πανελλαδική μείωση του αριθμού έκδοσης αδειών. Παρόλα αυτά ο σύλλογος χαρακτηρίζεται από το πλούσιο φιλοθηραματικό και φιλοπεριβαλλοντικό του έργο. Δράσεις

Θηροφύλαξη: Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πάταξη της λαθροθηρίας με πρωταρχικό μέλημα την προστασία του θηραματικού πλούτου. Η άριστη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων καθώς του υπεύθυνου θηροφύλαξης του κυνηγετικού συλλόγου με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της ‘Ε ΚΟΗπείρου συντέλεσαν στην πάταξη της λαθροθηρίας στην γύρω περιοχή.

Εκτροφή θηραμάτων:  Η ΈΚΟΗπείρου σε συνεργασία με τον σύλλογό μας διαθέτει ένα εκτροφείο ορεινής πέρδικας στην περιοχή των Πραμάντων. Το εκτροφείο αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά προσπάθειες εκτροφής της ορεινής πέρδικας. Διαθέτει κλωβούς υποδοχής και προσαρμογής για ορεινές πέρδικες δυναμικότητας περίπου 2000 πουλιών. Οι πρώτες απελευθερώσεις πουλιών θα γίνουν πριν την έναρξη κυνηγίου για την φετινή κυνηγετική σεζόν, στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου και της γύρω περιοχής όπου κρίνεται αναγκαίο, ανάλογα με την επίσημη καταμέτρηση των πληθυσμών ορεινής πέρδικας που διενεργείται από κυνηγούς και θηροφύλακες κατά την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φιλοθηραματικά έργα: Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων πραγματοποίησε κατά την παραπάνω περίοδο κατασκευή ποτιστρών στα βουνά της γύρω περιοχής (Καλαρρύτες, Ματσούκι, Πράμαντα ) και θα πραγματοποιήσει φθινοπωρινές σπορές ψυχανθών στις γύρω περιοχές δίνοντας έτσι τροφή όχι μόνο στα θηρεύσιμα είδη, αλλά και σε μη θηραματικά είδη αποδεικνύοντας έτσι το γενικότερο ενδιαφέρον των κυνηγών για την πανίδα.
Πυροπροστασία: Πρίν από δύο χρόνια ιδρύσαμε εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας του συλλόγου μας και είμαστε πάντα στο πλευρό τόσο της πολιτικής προστασίας του Δήμου όσο και στο πλευρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πιθανών πυρκαγιών.

Κοινωνικό έργο του συλλόγου: Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων, με σύνθημα ‘κυνήγι…..ζωής’, ίδρυσε πέρυσι τράπεζα αίματος στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης και ανθρωποκεντρικής του δράσης. Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η προσέλευση ατόμων, κυνηγών και μη, για την δημιουργία της 1ης Τράπεζας Αίματος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών, συγχωριανοί και μη, καθώς και επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν εκείνες τις ημέρες στα Πράμαντα έσπευσαν να προσφέρουν το αίμα τους ως μια υπέρτατη απόδειξη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε.
Διάφορες εκδηλώσεις: Στόχος του συλλόγου μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των μελών του συλλόγου μας. Για αυτό διοργανώνονται κάποιες εκδηλώσεις όπως ετήσιοι χοροί με σκοπό την συγκέντρωση των μελών του συλλόγου. Στις μέχρι στιγμής εκδηλώσεις η κυνηγετική οικογένεια και όχι μόνο δήλωσε έμπρακτα την στήριξή της στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πραμάντων.

Σύσταση Δ.Σ. :
1.    ΤΣΙΡΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος
      2.    ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ -Αντιπρόεδρος
      3.    ΒΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- Γεν. Γραμματέας
      4.    ΜΠΟΥΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Κοσμήτορας
      5.    ΓΙΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Μέλος (Υπεύθυνος για θέματα θηροφύλαξης)
      6.    ΓΙΑΝΝΗΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Μέλος (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων)
Ταμίας του Συλλόγου είναι ο κ. Σεντελές Κων/νος, Δημόσιος υπάλληλος, του οποίου ο διορισμός έγινε από την Δ/νση Δασών Ιωαννίνων.
Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής είναι οι: 
Τσιμπίκης Ευάγγελος
Βλάχος Παντελής και 
Λάμπρης Δημοσθένης, υπάλληλος ΕΛΤΑ, κάτοικος Πραμάντων, του οποίου ο ορισμός έγινε από την Δ/νση δασών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου